Mircea Marian : Fostul pușcăriaș PSD Adrian Severin publică pe blogul fostului pușcăriaș PSD Adrian Năstase o scrisoare deschisă în care declară că „«Slava Ukraini!» nu este agendă românească”

  0
  256

  Fostul pușcăriaș PSD Adrian Severin publică pe blogul fostului pușcăriaș PSD Adrian Năstase o scrisoare deschisă în care declară că „«Slava Ukraini!» nu este agendă românească”. Mai mult, Adrian Năstase redistribuie acest articol pe pagina sa de Twitter, unde însă a fost primit cu mesaje extrem de critice.

  Scrisoarea deschisă este adresată ambasadorului SUA la București, Katheleen Kavalec.

  Iată principalele mesaje lansate de Severin în această scrisoare deschisă:

  • Națiunea română nu are interesul strategic de a alimenta un război cu Rusia în apropierea granițelor sale (…) Războiul pe care SUA îl poartă cu Rusia și în care a antrenat și România, nu este conform cu interesele strategice ale României.
  • Dacă SUA va câștiga războiul, România se va trezi la frontierele sale cu o putere regională ucraineană care va depăși propria sa putere și care o va amenința prin naționalismul și expansionismul său tradițional.
  • China a fost întotdeauna sprijinul strategic al României. Un sprijin dincolo de ideologii sau regimuri politice.
  •  „SUA nu negociază nimic în și cu România. Totul ia pe gratis.(…) Să fim clari! «Slava Ukraini!» nu este agendă românească. Ce este gata să plătească SUA și ce garanții este gata să ofere pentru a o susține (desigur, în limite rezonabile)?”
  • Nu veți avea succes dacă veți persista în încercarea de a ne convinge că sporirea prezenței militare străine în România, sub steag american sau sub steagul NATO, este soluția pentru consolidarea securității noastre naționale.

  Fostul pușcăriaș PSD Adrian Severin publică pe blogul fostului pușcăriaș PSD Adrian Năstase o scrisoare deschisă în care declară că „«Slava Ukraini!» nu este agendă românească”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.